About

Ik ben Jente Swinnen, een 20 jarige student die Multimedia & Communicatietechnologie studeert aan de Erasmus hogeschool in Brussel.

Dit is de blogsite van mijn bachelorproef van het jaar 2016-2017. Hier ga je alle vooruitgangen kunnen lezen in verband met het concept BOKs.

‘BOKs’ is de naam van mijn app en branding. Bij deze app wil ik een algemeen platform creëren  voor bierliefhebbers om: nieuwe bieren te ontdekken, geproefde bieren bij te houden en natuurlijk hun mening te uiten over al deze verschillende bieren.

De app heeft als hoofddoel de gebruiker kennis te laten maken met al deze bieren en de complexiteit hiervan. De gebruiker gaat informatie kunnen opzoeken over de historie, brouwproces, eigenschappen van het bier (smaak, uitzicht, pairing…)

Als toevoeging aan een heel hoop statische informatie, wou ik een soort ‘biertasting’ ontwikkelen waar de gebruikers enkele bieren kunnen proeven om deze later te ordenen. De ordening kan meredermaals gebeuren volgens verschillende criteria. Dit zal er voor zorgen dat men de verschillende bieren anders zal bekijken.

Deze ‘biertasting’ kan men spelen doormiddel van enkele zelfgekozen bieren die beschikbaar zijn in de app, of een gepersonaliseerd pakket aangeleverd door ‘BOKs’.

Ik ga zowel het concept, als branding, als werkende prototypen proberen te creëren.

Advertisements