Functioneel ontwerp

In deze blogpost ga ik mijn eerste functioneel ontwerp van de app voorstellen. Met enkele afbeelding ga ik de userflow en enkele functionaliteiten duidelijk proberen te maken.

 

functioneel_ontwerp-01

 

Het eerste scherm waar de applicatie opkomt is natuurlijk het inlogscherm (Login). Hier heeft men verschillende mogelijkheden:

  • men kan zich inloggen indien men al een account heeft met zijn gewone gebruiksnaam en wachtwoord
  • men kan zich inloggen via Facebook
  • indien men nog geen account heeft, kan men een account aanmaken
  • wanneer men een gepersonaliseerd BOKs-pakket heeft gekocht en de ‘Tasting’ wilt spelen zonder een account aan te maken, kan men hier op klikken om automatisch naar de ‘Tasting’ doorgestuurd te worden die overeenkomt met het gekochte pakket (via QR-code)

Wanneer men zich inlogt komt men op het hoofdscherm uit (Home). Hier gaat een highlight inkomen van ‘Het bier van de week’. Alsook enkele kleinere opsommingen zoals: de beste 3 bieren, 3 nieuwe bieren, 3 best trending…

Vanuit bijna elk scherm kan mijn linksboven op de hamburger-menu duwen. Wanneer dit gebeurt, wordt de menu zichtbaar (Menu). Hieruit gaat men naar alle andere pagina’s doorverwezen worden. Enkele belangrijke schermen die niet verder zijn uitgetekend doormiddel van wireframes zijn: Account en Settings. Op de Account-pagina gaat men zijn persoonlijke gegevens kunnen aanpassen en zijn ‘Badges‘ kunnen bekijken. Een ‘Badge‘ is een soort trofee die men krijgt wanneer men bepaalde achievement heeft behaald. Op de Settings-pagina gaat men logischerwijs al de nodige instellingen kunnen aanpassen.

 

functioneel_ontwerp-02

 

Wanneer men vanuit de menu naar de ‘Beer‘-pagina navigeert, komt men op een overzicht van al de bieren terecht. Hier kan men bieren opzoeken met behulp van enkele filters. Men kan gewoon op naam zoeken, volgens de 3 hoofdtabs (Top, Trending en Suggested) of men kan rechtsboven op het filter-icoon duwen om zo de bieren te filter op ‘Style’ en/of ‘Country’. Wanneer men op een bepaald bier uitkomt kan men dit toevoegen aan zijn persoonlijke lijsten.

Wanneer men navigeert naar de ‘General Info‘-pagina, komt men op het overzicht uit waar alle algemene informatie staat over bier. Enkele onderwerpen die hier zullen weergegeven worden zijn: historie, brouwproces, soorten bier…

Wanneer men navigeert naar de ‘Tasting game‘-pagina, kan men ofwel zelf een ‘tasting’ maken, ofwel aan een ‘tasting’ deelnemen. Dit overzicht van ‘tasting games’ zal automatisch gefilterd worden op geolocatie zodat enkel de ‘tasting games’ in een straal van 1km worden weergegeven. Wanneer men een ‘tasting game’ maakt gaat men eerst de optie krijgen tussen zelf bieren kiezen, of gebruik te maken van een gepersonaliseerd BOKs-paket. Wanneer men kiest voor zelf één te maken, moet men gewoon het aantal personen, de naam en een wachtwoord opgeven. Achterna kan men tot max 4 bieren ingeven. Wanneer men kiest voor het BOKs-pakket, moet men enkel de naam, wachtwoord en aantal personen opgeven. Vervolgens gaat men de QR-code op het geleverde BOKs-pakket moeten scannen, en de rest regelt de app zelf!

 

functioneel_ontwerp-03

 

Wanneer men zijn persoonlijke lijsten wilt bekijken moet men naar de ‘Lists‘-pagina navigeren. Standaard zullen hier 2 niet-verwijderbare lijsten in komen te staan: Wishlist en Beerlist. Wanneer men op de lijst druk, komt men op een overzicht terecht van al de bieren binnen deze lijst.

 

Tenslotte om een beter zicht van de userflow te krijgen,  kunt u hier via deze link een klein prototype bekijken.

 

 

Advertisements

Author: Jente Swinnen

Ik ben een 20-jarige student die multimedia en communicatietechnologie studeert op de Erasmushogeschool in Brussel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s