Functionele analyse

In deze blogpost ga ik een kort overzicht geven van de mogelijke functionaliteiten die ik ga steken in mijn applicatie. Aangezien dat ik slechts in het beginstadium ben van mijn project wordt deze lijst hoogstwaarschijnlijk nog uitgebreid  of aangepast. 

Augmented Reality

Het zou zeer leuk zijn om gebruik te maken van augmented reality waarbij ik doormiddel van de camera live info kan tonen op bijvoorbeeld een bierflesje of bierblik. De app ‘BeerPic’, besproken in ‘Concurrentieanalyse 1’ maakt hier gebruik van. Dit is zeker een leuk doel om te behalen, zeker omdat dit toekomstige gebruikers zou aantrekken.

Algemene Info

Het hoofddoel van de app is de gebruiker nieuwe bieren laten ontdekken. Algemene info geven over waar men kan letten bij proeven van bier, een historie van brouwen, smaken, stijlen … kan zeker handig zijn. De app ‘Good Beer Craft Brew Tasting’ doet dit op een zeer uitgebreide en overzichtelijke manier.

Ratings

Iedereen wilt wel weten hoe goed iets daadwerkelijk is. Door te werken met userreviews en eventueel expert ratings gaat de gebruiker een zeer goed beeld krijgen van wat hij kan drinken en waarom hij het zou drinken. Een plaats creëren waar de gebruiker zijn mening kwijt kan op een gestructureerde manier is ook zeer gewenst!

Lijsten

Door lijsten te creëren kan de gebruiker zelf bijhouden wat hij maar wilt. hij kan bijvoorbeeld een lijst aanmaken voor al zijn gedronken bieren, een wish-list, donkere bieren, vreemde bieren…

Badges

Verschillende unieke badges voor prestaties gaan de gebruikers een zeker voldoening geven en een doel om competitief met andere gebruikers om te gaan. Het zeer leuk om badges te behalen en deze eventueel te kunnen koppelen aan profielen, statussen… De app ‘Swarm’ maakt hier gretig gebruik van!

Bier Van De Week

Een highlight van een bier van de week geven is zeker een leuk idee om de gebruiker minder bekende bieren te laten ontdekken en aan te kaarten. Hierdoor zullen nog meer bieren bekend worden en dat is uiteindelijk het hoofddoel van de applicatie.

Tasting Party

Door een persoonlijke tasting groep te creëren, kunnen verschillende gebruikers op een leuke gecontroleerde manier in contact komen met nieuwe bieren of gewoon voor te zien wie de echte bierkenner is. Door spellen te maken zoals quizzen, ranking-spellen (ranken op kleur, bitterheid, licht-zwaar bier…) gekoppeld aan een puntensysteem, gaat men kunnen bewijzen wie de echte bierkenner is. Aan dit systeem kan men ook de ‘Badges’ koppelen zodat de gebruikers kunnen pronken met hun verworven prestaties. De app ‘Wine Tasting Party’ is een leuk voorbeeld die aanmaken van verschillende groepen toont.

Advertisements

Author: Jente Swinnen

Ik ben een 20-jarige student die multimedia en communicatietechnologie studeert op de Erasmushogeschool in Brussel.

One thought on “Functionele analyse”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s